Het beoordelingsproces

Hoe u professionele registratie aanvraagt ​​en wat het proces inhoudt
Meld u aan voor de OPD-tool
De OPD-tool wordt gebruikt in alle stadia van het beoordelingsproces. Nadat u zich hebt aangemeld bij de OPD-tool, kunt u Professionele registratie aanvragen via uw profielsectie.
Hier zult u alle relevante documentatie indienen; inclusief een uitgebreid Engels CV met foto en kopieën van je diploma's. Deze worden gebruikt om te bepalen of u voldoet aan de vereisten voor de toepassing.
Kies de titel die u wilt aanvragen
U moet beslissen welke professionele titel het meest geschikt is voor uw carrière en uw professionele verantwoordelijkheden.
Voltooi uw toepassingsportfolio op de OPD-tool

Koppel uw kennis en ervaring aan de competentiegebieden. U moet per subcompetentie twee voorbeelden geven.

Mentoring

Wij bieden mentoren om u te begeleiden en u te adviseren bij het proces.

Portfolio Review

Een beoordelaar zal uw portfolio beoordelen en feedback geven voordat deze voor definitieve beoordeling wordt ingediend. Dit geeft u tijd om verbeteringen aan te brengen en zorgt voor een soepelere beoordeling.

Bereid een presentatie voor
Dit moet niet langer zijn dan 10 minuten en gebaseerd zijn op één project.
Het interview zelf
Dit is een formeel interview en vragen zullen worden gebaseerd op uw presentatie, uw beoordelingsportfolio en ontwikkelingen in uw vakgebied. Het interview duurt ongeveer 90 minuten.
Bij kwalificatie
De nieuwe Chartered of Incorporated Engineer wordt vermeld in het Register. Zij ontvangen een certificaat ter erkenning van hun prestatie, een reversspeld en kunnen de beroepstitel CEng of IEng gebruiken.

Beroepsregistratie bij KIVI is niet alleen een kwalificatie, maar ook een community. Je kunt je aanmelden als mentor, assessor en reviewer en wij zullen alle trainingen verzorgen.

CPD (Continuous Professional Development)
De kwaliteitsnorm van professionele registratie moet worden gehandhaafd via continue professionele ontwikkeling. Dit wordt vastgelegd en gevolgd door de OPD-tool.
  • Elke CPD-periode duurt 2 jaar. Binnen deze periode moet een aantal uren worden voltooid.
  • Een minimum van 100 CPD-uren moet worden gedocumenteerd. 

Kosten

Er zijn kosten verbonden aan het aanvragen van professionele registratie.

Als je nog geen KIVI-lid bent, kun je hier lid worden: NL | EN

Aanvraagkosten

Eenmalige betaling bij aanvang van uw assessment
€375

Charterschip Lidmaatschap

Jaarlijkse lidmaatschap contributie
€265,00

OPD Tool

Gebruik onze Online Professional Development Tool om registratie aan te vragen en om uw doelen en voortgang bij te houden, vast te leggen en te evalueren.

Hulp en begeleiding

Alle informatie en applicaties worden vertrouwelijk behandeld. Ons toegewijde Chartership-team staat klaar om u te helpen en te adviseren in alle stadia van het proces.

Nog vragen?