Dankzij de nieuwe samenwerkingsovereenkomst kunnen Register Designers (RO's) zich nu direct kwalificeren als Chartered Engineers (CEng). Register Constructors (RC's) kunnen direct worden geregistreerd als Incorporated Engineers (IEng).
CEng en IEng zijn beide internationaal erkend.

Het Constructeursregister en het Chartered/Incorporated Engineer systeem van KIVI kennen niet alleen een bijbehorende procedure voor beoordeling, verplichte bijscholing en toetsing; ook de hoofddoelstellingen zijn dezelfde: het bevorderen en bewaken van de deskundigheid en professionaliteit van de constructeur of ingenieur. Tel daarbij op dat de organisaties achter beide systemen vertrouwen hebben in elkaars aanpak en verdere samenwerking ligt voor de hand.

Bij toetreding tot het KIVI-systeem hoeven de leden van het Constructeursregister geen registratie- en beoordelingskosten meer te betalen, maar is wel een KIVI-charterlidmaatschap vereist. Deze samenwerking betekent ook dat de RO of RC zich niet opnieuw hoeft te kwalificeren voor het Chartered register.

Registreren

Voor registratie dien je in te vullen dit document overbrengen en verzenden naar chartered@kivi.nl. Voor de volledigheid verzoeken wij u tegelijk een legitimatiebewijs (zonder BSN) en een kopie van uw attest uit het Constructeursregister mee te sturen.
Na controle wordt u ingeschreven in het register en ontvangt u een certificaat, de Chartered of Incorporated pin en uw digitale handtekening.
Let op, charterlidmaatschap bij KIVI is verplicht. Als je nog geen lid bent, kun je je inschrijven hier.
Als u vragen heeft over deze procedure, aarzel dan niet om contact op te nemen met het Chartership-secretariaat, chartered@kivi.nl of + 31 70 3919 881.

Links Marc Unger, rechts Miguel Delcour